Étterem

Helyek, ahová életünk során mindig visszatérünk

EgyüttVannak helyek, ahová időről-időre visszatérünk, akármerre is sodor az élet. Ahol újra és újra összejövünk azokkal, akik fontosak számunkra. Helyek, amelyekhez olyan élmények, érzések, ízek és illatok kötnek, amit semmilyen másik hely nem tud visszaadni, bármerre is járunk. Az ilyen helyek az állandóságot jelentik a folyamatosan változó világban.
 
Egyszer csak ott találjuk magunkat tizenévesen egy meghitt étterem egyik szegletében, ahogy az izgalomtól kipirosodott arccal és elszorult torokkal megpróbáljuk lenyűgözni Őt, de épp’ egy kukkot sem tudunk kinyögni. Akkor és ott valami mégis elkezdődik, és többé már semmi sem lesz ugyanaz, mint ami volt!

Telnek az évek, és változunk mi is, de erre a helyre azóta is visszajárunk. Együtt. Eljön az első érettségi találkozó, és mi újra ugyanabban az étteremben vagyunk a régi barátokkal, ahol az első randink és az érettségi bankettünk is volt. Eláruljuk nekik, hogy igazából mi már jegyespárként jöttünk aznap este, és, hogy pár nap múlva, ugyanebben az étteremben tartjuk majd a családdal az eljegyzési vacsoránkat. “Egy év múlva ugyanitt hajnalig mulatunk majd a lagzitokon!” – mondják nevetve, és igazuk is lesz, minden ideköt bennünket, az esküvői vacsorát is itt tartjuk meg.

Dolgos mindennapok következnek, de a karácsonyi céges party az étteremben egy kis színt visz az életünkbe. A szakácsok és a pincérek már régi jó ismerősként fogadnak, egy-egy pillantásban és félmosolyban benne van az elmúlt csaknem tíz év minden találkozása.

Igazi család leszünk, az életünket fenekestől felforgatja egy pöttöm kisember, és mi lassanként megtanuljuk, hogy két kéz is jó, de néha jobb lenne három, és elsajátítjuk az egy perces állva-alvás művészetét. Mégsem voltunk még soha olyan boldogok, mint akkor! A keresztelőn elvisszük őt is az éttermünkbe: “látod, anya meg apa itt ismerkedett meg sok évvel ezelőtt…” Eltelik pár év, és ugyanezt a mondatot már a nagy fiunk súgja a lányunk fülébe, az ő keresztelőjén.

Aztán elérkezik az idő, amikor már nem igazán tudunk segíteni a gyerekeink házi feladatában, “hihetetlen, hogy megváltoztak a tanítási módszerek…” hüledezünk mentséget keresve, de a helyzet az, hogy már nem kis gyerekek, és mi sem vagyunk többé mai csirkék. A fiam egyik nap odasúgja, hogy van egy lány, és szeretné elvinni valahová, tudok-e valami jó helyet? Hát, végül is van egy tippem… 🙂

Szikra Galéria étterem Jászberény szívében

Eljött a pillanat, amit izgatottan vártunk, és amire annyit készültünk: elindult éttermünk a’la carte szolgáltatása Jászberényben, a Rákóczi út 40-ben! És bízunk benne, hogy ezzel együtt elkezdődik sok személyes történet is, melyben éveken át újra és újra jó ismerősként üdvözölhetjük majd Önöket éttermünkben!

Szeretettel várja a Szikra Galéria étterem!

Legyen szó első randevúról, eljegyzésről, lakodalomról, gyerekszületésről, keresztelőről, ballagásról, érettségi találkozóról, céges rendezvényről vagy akár csak egy családi vacsoráról, nálunk megtalálja, amit keres! Ha minket választ, semmi mással nem kell kell foglalkoznia, csak azokkal, akik igazán fontosak Önnek, a hangulatos környezetről, a barátságos kiszolgálásról, a kedvező árakról és az ínycsiklandozó ételekről mi gondoskodunk!

Valódi alapanyagokból valódi ízek

Sok háziasszony kimondta már az örök igazságot: ha igazán finomat akarsz főzni, jó alapanyagokat használj! Sokan mégsem hisznek nekik a mai napig… Pedig egy jó háziasszonnyal nem érdemes vitatkozni! Hisszük, hogy igazán jó színvonalon csak akkor működhet egy konyha, ha ezt az alapelvet mindig szem előtt tartja! A valódi alapanyag és a szakács odaadó gondossága csodákra képes! És persze van itt még valami, amiről nem szeretnénk elfelejtkezni: éttermünkben, a környéken egyedülálló módon, a húsételeket Sous Vide módszerrel (kiejtése: szu vid, magyarul vákuum alatt) készítjük el Önöknek! A módszer lényege, hogy a felszeletelt és befűszerezett húsokat (halat, zöldséget) légmentesen lefóliázzuk, és több órára vagy akár több napra egyenletes, alacsony hőmérsékletű vízfürdőbe tesszük. Az így előkészített húsokat pillanatok alatt sütjük ki, így a sütési veszteség 30-40% helyett csupán 3-5% lesz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden tápanyag, vitamin, íz- és aromaanyag benne marad a húsban, ami így gyönyörű és őrületesen finom lesz! Tegyen egy próbát nálunk, és meglátja Ön is, hogy húsétel és húsétel között óriási különbség lehet!

 

Legyen Ön is a vendégünk!
Várjuk szeretettel párjával, családjával, barátaival együtt a hét minden napján!
A Szikra Galéria étterem csapata